Няма да има вече 7 лв./мин. разговор с Македония. Двете правителства заседават в Струмица

OFFNews 23 ноември 2017 в 08:11 4896 1

Родният град на македонския премиер Зоран Заев посреща министър-председателя Бойко Борисов и 11 министри и за пръв път двете правителства ще заседават съвместно.

Срещата на двата кабинета ще започне с разговори на четири очи между министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев, последвани от пленарно заседание.

Преди това Борисов и Заев ще поднесат венци пред паметника на македонския президент Борис Трайковски, който загина при катастрофа през 2004 г.

Очаква се да бъдат подписани девет документа за двустранно сътрудничество в областта на външната политика, инвестициите, енергетиката, отбраната, туризма, телекомуникациите, инфраструктурата и реакцията при бедствия.

Най-голям е интересът към споразумението в сферата на съобщенията. Двете страни ще подпишат меморандум за разбирателство, с който да стимулират мобилните оператори на двете страни да свалят цените за роуминг.

Идеята е разговорите с Македония да паднат до нивата на тези, на които говорим с целия Европейски съюз. В момента тарифите на телекомите са истинско наказание. Цената на минута достига 7 лева, а интернета -  около 25 лв. на мегабайт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови