Незаконен старчески дом работи от близо 5 години в село Петревене

OFFNews 28 декември 2018 в 20:46 4359 0

Снимка btvnovinite.bg

Незаконен старчески дом, който не разполага с медицинско лице, специализиран персонал и нужните санитарни условия, работи от близо 5 години в луковитското село Петревене.

Стопанинът на дома е жена на име Росица Павлова, която развива дейността срещу 450 лв. на месец и без нито един документ, съобщава bTV.

Възрастните в старческия дом са 14. Те са настанени по четирима в стая, като има само една двойна стая. Къщата е на два етажа и разполага с 1 санитарен възел. Медицински персонал няма, въпреки че само двама от възрастните са подвижни.

Мария Мишева, дъщеря на един от настанените в старческия дом, разказва, че баща ѝ е отведен там от брат ѝ, без тя да е съгласна и да е уведомена. Намира го, след като 20 дни го търси из болниците в района. Стига и до полицията.

"Човекът едва слезе по стълбите, аз се разплаках и той беше обръснат нула номер. Две русенски легла, нито пътечка, нито нощно шкафче, само дюшек без чаршафи и едно памучно одеало. Моят баща седи 24 часа заключен в тази стая между 2 кревата и 4 стени. Ето това съм видяла”, споделя Мишева.

Кметът на село Петревене твърди, че не знае за съществуването на дома.

Оказва се, че по сигнал РЗИ-Ловеч прави проверка на мястото през октомври. Установено е, че домът няма нито един от нужните документи. Издават актове и предписание за спиране на обекта, които засега са само на хартия.

Прокуратурата в Ловеч също прави проверка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !