Недоволни пътници спряха влака София – Перник

OFFNews 15 декември 2014 в 22:02 4507 0

Недоволни пътници спряха пътническия влак София – Перник, защото мотрисата била прекалено малка и те не можели да се съберат.

Влакът, който тръгва в 18.12 часа от гара София, е бил спрян около 18.30 часа на гара Горна баня, обясни пред „Фокус“ директор „Експлоатация“ в БДЖ Здравко Мерджов.

Причината за недоволството на пътниците е, че това, че не са могли да се съберат в мотрисата „Дезиро”. Причината за това е намаленият обем на мотрисата – тя не е тази, която трябва да бъде по план. Наложеното изменение в плана за композиране е поради катастрофата на друга мотриса на гара Мурсалево от преди няколко дни, посочи Мерджов.

Още от утре ще бъде осигурен състав от 6 обикновени конвенционални вагона, вместо сегашните 4. С хората, които не са предприели адекватни мерки от състава на компанията още от утре ще бъдат предприети персонални действия, каза той.

Транспортният министър Ивайло Московски разпореди ръководството на БДЖ да създаде организация за нормалното движение на влаковете на жп гара Горна баня и настоя по линията София – Перник да бъдат включени достатъчно вагони, за да се осигури комфорта на пътниците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови