Неделята ще е ветровита и дъждовна

OFFNews 12 ноември 2023 в 07:32 1134 0

Снимка Pixabay

Температурите днес ще се понижат и минималните ще са между 2° и 7°, в София - около 3°, а максималните - от 10° до 15°, в София - около 10°. До обяд ще преобладава слънчево време, но по-късно от югозапад облачността ще се увеличава и привечер в Югозападна България ще завали дъжд. През нощта валежи ще има и на места в югоизточните райони.

Ще духа умерен, в сутрешните часове в североизточните райони - силен вятър от запад-югозапад с пориви до близо 100 км/ч. След обяд ще отслабва.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа до умерен, преди обяд по северното крайбрежие временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°. Температурата на морската вода е от 13° по северното до 17° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде около 2-4 бала, след обяд ще отслабва.

В планините по-значителна облачност ще има след обяд в масивите от Западна България. Привечер от югозапад ще започнат валежи от дъжд, над 1800 - от сняг. Ще духа силен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 1°.

В понеделник на много места в югоизточната половина от страната ще има валежи от дъжд, повече като количество в крайните югоизточни райони. Във вторник сутринта ще бъде още по-хладно, но дневните температури ще се повишат с 4 - 5 градуса. В сряда отново в много райони от страната ще превали дъжд. В четвъртък ще има повече слънчеви часове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика