Не съм изгубен. Ако ти е студено, ме вземи (галерия)

Николаос Цитиридис Последна промяна на 21 декември 2015 в 13:14 46362 12

Якета без притежател обгърнаха дърветата по столичния бул. "Витоша" в търсене на своя измръзнал притежател.

Инициатори на акцията са хората зад HiddenCash Sofia, които рано тази сутрин са поставили якетата, за да ги вземат хора, които имат нужда да бъдат стоплени.

"С акцията "Не съм изгубен!" искаме да напомним, че в моментите, в които ние сме на топло вкъщи, за някои хора "вкъщи" са софийските улици, а както знаем, там отопление липсва. Вероятно в гардероба на всеки от вас има поне по едно топло яке, шапка или шал, а някъде там има човек, който искрено би им се зарадвал. Можем ли да се обединим и заедно да помогнем на хората в беда? Ние от HiddenCash Sofia вярваме, че на Коледа стават чудеса, а още повече вярваме, че и ние самите можем да бъдем такива!", написаха във Фейсбук инициаторите.

До този момент са закачени 19 якета, като във Фейсбук са получени и много въпроси къде могат да бъдат дарени дрехи.

HiddenCash Sofia е изцяло Фесйбук организация, чието появяване у нас става преди около 7 месеца по чуждестранен модел.

Всичко започва от Сан Франциско, когато имотен магнат решава да предприеме любопитна инициатива - крие пари на различни локации в града, пише улики в Twitter и хората трябва да ги открият.

За седмици идеята обикаля света и се появява под различни форми, докато не стига и у нас.

Тук е добавен и социалният елемент - от HiddenCash Sofia крият 50 лв. из София. Когато човек ги открие, сам решава какво да прави с тях и не е длъжен да ги дарява. Когато се свърже по Фейсбук с организацията, че ги е открил, може да избере кауза на която да бъдат дарени други 50 лева.

Пред OFFNews от HiddenCash Sofia разказаха, че тази идея до момента се радва на успех.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.12 2015 в 00:53

Тези дарители ,някой от тях са вземали вземали -та съвестта им като вземе да говори,току виж дали на бедните!Ернст-БЛАГОДАРЯ,4е ме стопли

22.12 2015 в 10:58

До12::::

Кое е красивото на тая " постъпка" БЕ ?Постъпи "красиво" за да няма милиони гладни и голи хора в БЪЛГАРИЯ ...а не ти и останалите сте се сврели като плъхове гладувате мрете и търпите.
От истинска държава сега тя е гето и вилает на Турция.чети БЕ кретен ...

22.12 2015 в 10:30

Как не го е срам българинът винаги да очерня и плюе по красиви постъпки и жестове на състрадание никога няма да разбера. Ако нямате какво хубаво да кажете за подобна новина, по-добре си замълчете. Ако смятате, че сте способни на нещо повече - направете го. Тъжно е да ви чете човек.

21.12 2015 в 17:48

Да се спре веднага, щото народа е беден и гладен. А като се спрат всякакви добри инициативи, ще настане разкош и благоденствие, системата ще се смени и от чешмите ще текнят вино и пържоли!
Такива инициативи има много, ама добре че всезнайковците не знаят за тях, иначе ще утрепят инициаторите с камъни.
Група от около 500 жени от година, че и повече плета благотворително за домовете за изоставени деца и деца с увреждания. Плетат, продават и даряват парите, или директно плетат за домовете. Хубаво е, че няма гласност, че каквито сме готини...

21.12 2015 в 16:25

Браво,
Ще последвам идеята в моя град.

21.12 2015 в 15:40

Не по този начин ще помогнем на хората а със смяна на системата и създаването на работни мес
та и настаняването на всички тези хора в социални домове и да се погрижим по добре за тях вместо ислямиските бежанци !

21.12 2015 в 14:57

Дори и един човек да се стопли с тази инициатива, пак е крачка напред от оскотяването ни, като народ.
Браво!

21.12 2015 в 14:57

Акцията е похвална и в унисон с множество подобни инициативи из Свободния свят! Само да припомня, че освен този начин, съществува отдавна и друга практика да се помага на хората в нужда - към много от софийските църкви /за провинцията не съм сигурен/ има създадени центрове за прием на чисти и изпрани дрехи и здрави обувки, така че желаещите могат да предоставят там и много други използвани неща, освен якета! Весели празници на всички християни и добри хора!