Не може при президента да се влиза с торба краставици, смята бивш служител на НСО

OFFNews 19 януари 2017 в 08:00 4235 5

Не може при президента да се влиза с торба краставици, смята бивш служител на НСО

Снимка Георги Палейков/Булфото

Пропуски при "филтъра" на входа на президентството и в работата на пресцентъра и протокола на "Дондуков" 2 са допринесли за сценката при отчета на президента Росен Плевнелиев в сряда. Тогава тв водещата Илияна Беновска опита да подхвърли ябълка на държавния глава като му зададе въпрос "Какво ви заплатиха, за да станете проводник на най-вредните нюанси на американската политика за България, а именно соросоидските, грантаджийските, протестърските, капиталските интерси и да нажежите до червено отношенията между България и Русия в разрез с националната психология и политика на България?". 

Румен Ралчев, който е бивш служител на УБО, а след това и на приемника на службата - НСО, коментира пред Нова тв, че реакцията на гардовете е била "в рамките на изискуемото, което е съвсем нормално, тъй като момент изненада нямаше". По обясненията му обаче трябва да се отговори на въпроса по какъв начин се проверяват хората, които влизат в Гербовата зала на президентството, "особено за хора, които вече имат прояви".

Той заяви, че хора с определено поведение "се оставят при специално наблюдение" от НСО. По думите му грешка е, че "при филтъра" е допуснато Беновска да влезе с багажа си. "Не може да влезеш с две торби краставици и грозде", коментира той. По думите му в схемата на НСО има продължаваща грешка, тъй като е допуснат човек, за когото се знае какво поведение ще има.

Ралчев смята, че охраната на служителите на НСО в случая е нормална, тъй като нивото на заплаха е било много ниско. В случая с подхвърлената ябълка на новоизбрания президент Румен Радев, той смята, че е имало слабост при "стиковката" на екипа от охранители. Той обясни, че не може "хора, които работят от няколко часа", да покажат такава добра координация в действията, както това се е случило в Гербовата зала на "Дондуков 2" в сряда. 

Николай Марков, също бивш служител на НСО, заяви че отговорността за инцидента от сряда е и на администрацията на президента, която съставя списъка с акредитираните журналисти. "Ситуацията има морална гледна точка, която се заключава в това, че не НСО решава кой да е акредитиран и кой не. Шефът на протокола на президента трябва да е в това студио, за да каже на базата на какво са преценили кой да има достъп до президентството", обясни той.

По думите му "г-жа Беновска се изразява по начина, по който може" и поясни, че нейното поведение е предвидимо, тъй като в тв студиото си имала купа с ябълки и от нея давала на гостите си. Тя нямала намерение да хвърли ябълка по президента, е мнението на бившия гард.

Според Марков реакцията на първия охранител е професионална, който оценил ситуацията като незастрашаваща президента. "Г-жа Беновска има право да се изразява както може, ние не може да си слагаме рамки, като например, че не трябва да се вади ябълка на публично място. Тази жена има странен начин на изразяване, но не е луда и не може да се смята, че иска да убие президента Плевнелиев", обясни той и припомни за метнатата обувка по президента на САЩ Джордж Буш. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

4

El Commandante

19.01 2017 в 09:45

Освен това, въпроса на Шизофрениковска е тъп.
Колко ви заплатиха? Гаче ли очаква Асенов да извади от задния джоб фиша и да каже точна цифра.
Тва не е журналистика, тва е проститутистика...

77927

3

El Commandante

19.01 2017 в 09:41

Абсолютно подкрепям.
Не си тръгнала да вариш туршия, да да си помъкнала мрежа със зарзават.

Значи пичове, ташаците настрана, но вие представяте ли си какво би и се случило на некоя такава кукуригалница ако се опита да направи същото с Шейх Хюсейн.

Расистката проява настрана, но това се приема за посегателство над държавен глава и такъв не само че никога през живота си повече няма да помирише пресконференция, но и ще гние у затвора сто про деба.

Не може да искаме от никой да ни уважава, ако ние не се уважаваме сами.

И на нас не ни харесва Асенов, но не сме седнали да го замеряме с карфиол, като не ти харесва политик си има начини да го накажеш-например просто не гласуваш за него, или си казваш мнението за него, не се държиш като селянка на Четвъртък пазаря в Пловдив примерно.

14057

2

morkoff

19.01 2017 в 09:21

Не може при президента да се влиза с торба краставици, смята бивш служител на НСО

Може, може. Ако са армаган от Симитли.

42249

1

Denis Rizanov

19.01 2017 в 08:55

Има нещо изключително фалическо в това заглавие.
Торба краставици и плеавнелиев в едно...