Не каналджийство, а личен конфликт стои зад убийството на сириеца в София

OFFNews Последна промяна на 14 септември 2015 в 21:05 3118 2

Снимка БГНЕС

Софийска градска прокуратура съобщи, че няма данни убитият сирийски гражданин да е участвал в каналджийство.

Убитият в неделя в центъра на столицата сириец се казва Ширван Рашид и е бил на 22 години.

Досега са събрани доказателства, обосноваващи участието на двама души в извършеното престъпление. Това са братята Масум Абдулсалам и Хошнаф Абдулсалам, които са сирийски граждани със статут на постоянно пребиваващи в България.

Двамата са настанени в лечебни заведения - заради тежкото им състояние, което засега не позволява извършване процесуално-следствени действия с тяхно участие. Предстои и детайлното изясняване на ролята на всеки един от братята в престъплението, съобщават от пресцентъра на Софийската градска прокуратура.

На този етап от разследването няма данни за това някой от тримата да е бил свързан с т. нар. каналджийство на бежанци. Същевременно има доказателства, че е съществувал предходен личен конфликт между братята Абдулсалам и убитият Рашид, уточняват още от СГП.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.09 2015 в 10:14

Айде да не говорим за културни особености, защото това го има навсякъде.

В интерес на истината такива традиции съ съществували и по българските села преди време. Клали са се за по един метър от нивата...

Прадядо ми е убит от свой съселянин при спор за междата. Такива ти ми работи... По селата и до сега стават подобни неща. При соца тъй като имаше диктатура, а и частната собственост бе ликвидирана, тези неща бяха забравени в голяма степен. Но и в родното градче на майска ми, в онези уж "спокойни" времена ставаха по 1-2 битови убийства всяка година. това в един сравнително малък град от селски тип с 16-17 хил. жители (сега са останали половината).

Така че...

15.09 2015 в 00:13

Не се нарича „личен конфликт“, а „арабска традиция“. Просто демонстрация на културни особености, включваща елемент на усмъртяване.