''Не е поп, а проруски клоун'' - кой е мъжът, който крещя ''Анатема'' пред кортежа на Зеленски

OFFNews 07 юли 2023 в 14:39 9463 7

клоун
Атанас Стефанов, поп менте.

Видеото с мъжа, който с расо и кръст в ръка се опитва да анатемоса кортежа на украинския президент Володимир Зеленски при посещението му в София вчера се превърна в истински хит в социалните мрежи и му обърнаха внимание голям брой от украинските медии и беларуските опозиционни издания.

Телеграм каналът NEXTA го определи като "проруски клоун", а повечето други мнения за него могат да се изпишат само със *****.

Човекът, който с викове "Анатема" се опита да се хвърли пред колите на украинската делегация, се казва Атанас Стефанов и по никакъв начин не представлява Българската православна църква.

Затова пък е известен с дълъг списък други подвизи.

Въпросната личност е председател на гражданско сдружение "Приятели на Русия" - група, която организира т. нар. "Безсмъртен полк", при която хора с образователни пропуски се кичат с колорадски лентички и носят портрети на Сталин, Ленин и Димитров.

Именно Стефанов през юни се опита да нападне Николай Денков и Кирил Петков пред президентството, когато на Продължаваме промяната бе връчен вторият управленски мандат. Тогава полицията бързо овладя ситуацията, задържа мъжа и го изтласка на разстояние.

Друг факт за представящия се за иподякон, е, че а последните избори Стефанов е бил в листата в столичния 25-и район на пропутинските маргинали от партия МИР.

Освен това именно той е човек, който свали знамето на Украйна от кабинета на столичния кмет Йорданка Фандъкова на 8 март т. г. Тогава той отишъл в кабинета ѝ под предлог да ѝ подари цветя за празника, а след това излязъл на терасата и изхвърлил синьо-жълтия флаг на земята. Разбира се под прозореца бе строен видеооператор, който да снима "подвига".

Също така Атанас Стефанов бе участник в протестите в подкрепа на вече бившия главен прокурор Иван Гешев, който всячески се опитваше да се брандира като приятел на САЩ и яростен враг на руското влияние в България. Как проруската позиция на първия се връзва с това не е никак ясно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

7

Джендо Джедев

07.07 2023 в 19:24

Гьорче,

Абсолютно! Такива като тоя полезен идиот натискат докато не биват ошамарени. Тогава се кротват защото са мишоци. И в една нормална държава отдавна да са си получили заслуженото по закон. Ама с тия щурмувани наши ведомства...

936

5

escrin

07.07 2023 в 16:17

"Как проруската позиция на първия се връзва с това не е никак ясно."

Ооо, аз имам доста добра идея как точно се връзва :)

585

4

Stoyancho

07.07 2023 в 15:44

ама какво ни занимавате с тези глупости

1005

3

Диоген

07.07 2023 в 15:21

изобщо защо им се дава медийно поле на такива хора?
да-жълто/кафявото продава,но сериозни медии да се занимават с това...

1042

2

danvan

07.07 2023 в 15:18

Клетата идиотия не порщава ...

345

1

Джендо Джедев

07.07 2023 в 14:42

То "проруски клоун" си е чиста проба тавтология.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика