Не е имало българи на борда на отклонения в Минск самолет

OFFNews 24 май 2021 в 20:26 1206 0

Министерството на външните работи на Литва е информирало българските си колеги днес, че на борда на отклонения в Минск пътнически самолет на Ryanair не е имало български гражданин.

"В отговор на отправената от посолството ни във Варшава молба към компетентните дирекции на Министерството на външните работи на Литва за предоставяне на информация днес началникът на сектор „Южен Кавказ и Централна Азия" в отдел „Политика за източно съседство" на МВнР на Литва е информирал по телефона консула ни във Варшава, че на борда на самолета не е имало български граждани", пишат от външното ни министерство.

МВнР е изпратило запитване за наличието на борда на самолета на наши сънародници и до авиокомпанията-превозвач, като към момента очакваме отговор.

Оттам допълват още, че външното ни министерство не е получавало сигнали и молби за съдействие от българи във връзка с принудително отклонения в Минск самолет на Ryanair.

България определи като абсолютно неприемливо и изключително тревожно принудителното отклоняване и приземяване в Минск на редовния полет на Ryanair от Атина за Вилнюс. "Принудителното кацане на самолета на Ryanair в Минск е много сериозно нарушение на международните норми", пишат още от ведомството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!