НДК ще засвети в оранжево утре срещу насилието над жени

OFFNews 24 ноември 2017 в 18:13 2602 0

Утре в 17.30 ч. НДК ще засвети в оранжев цвят.

Осветяването на Двореца дава старта на Световната шестнадесетдневка (от 25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието над жените, до 10 декември - Световния ден на човешките права). В периода обществени сгради н целия свят ще бъдат осветени в оранжево, ще се провеждат множество акции и дискусии, чиято цел е да даде гласност на проблемите, свързани с насилието над жени.

От 18.30 ч. в клуб “Перото” в НДК Зонта клуб "Света София" организира публична беседа и дискусия на тема "Истнски решения срещу насилието над жени и домашното насилие. Как да повишим обществената нетърпимост срещу посегателствата над личността и достойнството”.

В дискусията ще вземат участие водещи имена в областта на правното застъпничество, представители на бизнеса, обществени институции и нестопански организации, работещи по проблемите на равнопоставеността на половете и превенцията срещу насилието.

Статистиките сочат, че всяка трета жена по света е или е ставала жертва на насилие, затова организаторите канят всички заинетересувани на дискусията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови