Науката и технологиите в киното на снимачната площадка на сериала 'Откраднат живот'

OFFNews 08 март 2019 в 10:18 1824 0

ТехноМеджикЛенд и София Тех Парк канят почитателите на науката и българските сериали на специално събитие на 10 март, неделя. В деня, посветен на науката и технологиите в киното, участниците ще имат възможност да наблюдават атрактивни научни демонстрации и да посетят снимачната площадка на сериала „Откраднат живот“.

Адаптираните за деца над 10 години експерименти, които ще покаже физикът Калоян Генков, илюстрират приложението на научните подходи в седмото изкуство. Физичните процеси и закономерности се представят чрез увлекателна игра на светлини и сенки, цветове, движения, отстояния, разстояния. Картина от пиксели демонстрира как възприемаме движението на екрана и каква е голямата илюзия на съзнанието, която можем да постигнем с грамофон и светкавица от фотоапарат.
Докторът по физика Николай Нешев ще разкрие къде е пресечната точка на теорията на относителността и киното с любопитен диалог между Алберт Айнщайн и Чарли Чаплин.

Малките любознайковци ще надникнат във всяко кътче на болница „Св. Анастасия“, ще се запознаят „на терен“ с професиите в съвременната киноиндустрия, ще усетят атмосферата на снимачната площадка, срещайки се с творците, които създават магията, наречена „кино“. Докато малките изследователи са „зад кадър“ на сериала „Откраднат живот“, техните родители и придружители ще имат самостоятелна програма в ТехноМеджикЛенд, която ще ги запознае с интерактивната експозиция.

Участието е възможно само след предварително записване на адрес https://technomagicland.com/bg/cinema

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови