National Geographic с кампания в България: Планета или пластмаса? Обещай!

ОFFNews 16 ноември 2018 в 15:16 3106 0

Photo: Jasper Doest /National Geographic

National Geographic поставя началото на кампанията „Планета или пластмаса?“ и в България. Целта на инициативата е да разгласява за проблема, да образова за възможните решения и да подтиква към лична съпричастност. Съмишлениците на National Geographic ще могат да дадат публично обещание  в социалните мрежи и с конкретни действия да допринесат за ограничаването на замърсяването.

Всяка година в океаните попадат над 9 млн. тона пластмасови отпадъци. Изследвания твърдят, че тази пластмаса остава в океаните в продължение на над 450 години и проблемът се задълбочава с всяка изминала година. 

За да противодейства на тази тенденция National Geographic призовава зрителите и феновете си да направят своето обещание  да намалят употребата на пластмаса за еднократна употреба в ежедневието си. Всеки човек, дал подобно обещание  става част от глобално общество, което обединява сили, за да спре вълната от пластмаса, която залива реките, моретата и океаните ни. Обещанието е част от цялостната кампания, която има за цел да информира и приобщава потребителите към идеята в дългосрочен план и включва както дейности и събития, така и данни и информативно съдържание.

„В продължение на 130 години National Geographic осигурява на световната общественост задълбочен поглед към красотата и чудесата на нашата планета, както и към нейните проблеми“ споделя Гари Нел, изпълнителен директор на National Geographic Partners. “Всеки ден нашите учени, изследователи и фотографи стават свидетели на ужасяващите щети, които безконтролното изхвърляне на пластмасови отпадъци причинява, като положението става все по-критично. Чрез кампанията „Планета или пластмаса?“ искаме да разкажем историята на тази криза, както и да намерим научно решение на проблема и едновременно с това да разясним на зрителите вредата, която всеки от нас, макар и несъзнателно, причинява на планетата, използвайки пластмасови изделия“ казва още Нел.

На глобално равнище National Geographic призовата потребителите си да предотвратят попадането на 1 милиард пластмасови предмета в океана, като до момента са достигнати впечатляващите 116 834 495 бр.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови