Националният физиотерапевтичен конгрес в Трявна представи иновативни идеи и революционни открития

OFFNews 16 ноември 2016 в 19:38 3220 0

Между 11 и 13 ноември хотел "Калина Палас" в град Трявна бе домакин на Националния физиотерапевтичен конгрес, който тази година премина под надслов „Медицинската рехабилитация - задължителен етап в комплексното лечение при заболяванията на нервната система".

В него се включиха едни от най-известните български и чуждестранни специалисти в областта на неврологията, неврохирургията, неврофизиологията, физикалната и рехабилитационната медицина.

Програмата на научния форум се отличи с разнообразие от теми, дискусии и презентации, чийто акцент бяха едни от най-важните проблеми в областта на световната физиотерапия. Проведоха се заседания, свързани с представяне на най-новите технологии и методи за лечение на деца с ДЦП, за рехабилитация, за отоневрологична диагностика, за балнеолечение и др. Като сред най-интересните презентации се открои тази на БТЛ Индъстрийз, представена от д-р Силвия Паскалева д.и., в която фокус бяха модерните тенденции и иновациите във физиотерапията - Super Inductive System.

В залите за експозиции на изложението, компании от цялата страна и чужбина, които са специализирани в създаването и представянето на иновативна медицинска апаратура, представиха своите най-нови продукти за по-ефективно раздвижване и лечение. Тук отново най-голям интерес предизвика ежегодния генерален спонсор на конгреса БТЛ Индъстрийз, който представи чисто новия си и революционен уред - High Power Magnet, за който досега само се загатваше във Facebook страницата на фирмата.

Продуктът е най-модерната до този момент технология, с широко приложение в неврологията и физиотерапията, която няма аналог в целия свят. От БТЛ издадоха, че световната премиера ще се състои два дни по-късно на най-голямото изложение за медицинска апаратура в Дюселдорф, между 14 и 17 ноември.

Националният физиотерапевтичен конгрес се превърна в събитие от първостепенно значение за лечението на едни от най-популярните физиотерапевтични и неврологични проблеми. С участието си в него, водещите български специалисти отразиха най-мащабния прогрес в борбата с редица разпространени заболявания и дадоха реална надежда на много хора у нас и в цял свят за по-добро бъдеще.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!