Национална инициатива 'Единение' обсъди кризата в България

OFFNews 17 май 2019 в 19:21 2175 0

Академик Георги Марков.

При подчертан интерес в столицата се състоя среща-дискусия на Националната инициатива “Единение”. В проявата участваха изтъкнати български учени и представители на академичната общност, ръководители и членове на обществени организации и сдружения, а така също граждани с активна позиция за актуалните процеси в страната.

В хода на дискусията бе изразена пълна подкрепа за необходимостта от постигане на единство на българската нация като единствена възможност за предоляване на изоставането ни в редица области на живота. Ораторите изтъкнаха специално пагубната роля на съществуващото разделение в обществото като резултат от социалния срив, проблемите в икономиката, образованието, здравеопазването, демографията, духовното развитие, съпроводени с отсъствието на така необходимия ни днес национален идеал.

Повод за оживената дискусия на тема „Бъдещето на България чрез обединение на българската нация” дадоха със своите изказвания академиците Стефан Воденичаров и Георги Марков, председателят на Съюза на патриотичните сили „Защита” Йордан Величков, председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва генерал Златан Стойков и други изтъкнати обществени дейци.

На срещата бе избрано и ръководство на столичната организация на Националната инициатива „Единение”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови