Quantcast

Напрегнато гласуване за Неврокопски митрополит

Последна промяна на 12 януари 2014 в 07:21 2231 1

Покойният митрополит Натанаил
Покойният митрополит Натанаил

Миряни и свещенослужители се събират днес в Гоце Делчев, за да изберат двама от десетимата епископи, които ще бъдат преките кандидати за нов митрополит на епархията.

Изборът ще се осъществи измежду Крупнишкия епископ Инокентий, Месемврийския Иаков, Траянополския Киприян, Тивериополския Тихон, Наум Стобийски, Сионий Велички, Драговитийския Данаил, Браницкия Григорий, Йоан Главиницки и Мелнишкия Серафим.

На 18 януари Светият синод ще се събере за да реши дали днешният предварителен избор е осъществен според канона. Същинските избори за митрополит ще се проведат ден по-късно - на 19 януари.

След смъртта на митрополит Натанаил епархията се ръководи от наместник - Видинския владика Дометиан. Очаква се, че изборите в Неврокопската епархия ще бъдат напрегнати. Преди дни в София свещеници от епархията дадоха пресконференция, на която обявиха изборите за невалидни. Те негодуват срещу това, че според тях в листата на цивилните избиратели голям процент от хората са членове на БСП.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.01 2014 в 08:32

Аххх, така се напрегнАх. Всичко ми трепери. Осиротялата неврокопска земя, ах, ах...
Единственото съкровище - неврокопска басма, също е под заплаха - от мухлясване.
Иначе, честно казано, използвайки поооследните нецензурирани дни в оффнюз - дреме ми кой точно педераст с калимяфка ще изберат останалите педали с калимяфки.
Пояснение: не съм атеист, но не приемам некви животни да стоят, седят, пърдят, шибат, грухтят... между мен и Бог.