Нападнатата сестра: Не ме е страх, оставам в спешна помощ

OFFNews 29 август 2017 в 09:14 1585 0

Снимка бТВ

Не ме е страх, обичам си работата и ще остана в спешната помощ, заяви медицинската сестра Петя Стоянова, която бе нападната от 53-годишна жена в болницата в Горна Оряховица.  

Бях емоционално наранена, почувствах се използвана, сама и незащитена, призна Стоянова пред бТВ. Нападателката, която вече получи шестмесечна условна присъда, дошла в клиниката с внучето си. Детето имало охлузна рана на главата и - по думите на сестрата, в състоянието му нямало нищо спешно.  

Нямаше причина близките да се държат по този начин. Ние дори не бяхме допуснати да прегледаме нормално детето, разказа Петя Стоянова. Тя беше категорична, че в болницата с нищо не са провокирали агресивното поведение. „Погрижихме се изцяло за нея и малкото дете”, увери тя.

„Когато дойдат в спешната помощ, от ромския етнос винаги са специални, винаги бързат и са най-спешни. Това не е така – всички пациенти са специални. Подложени сме ежедневно на някаква атака от тяхна страна. Ежедневно сме заплашвани и обиждани”, каза още медицинската сестра.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика