НАП пусна лотария с касови бележки

OFFNews Последна промяна на 16 ноември 2015 в 12:48 11125 11

НАП и Министерство на финансите дадоха старт на Лотария с касови бележки, като играта ще продължи една година, а голяма награда е лек автомобил.

От НАП призовават своите клиенти да вземат късмета си от касата и обясняват, че в продължение на една година ще подарят 52 смарт телефона - всяка седмица по един, 12 смарт телевизора - по един всеки месец, а веднъж годишно - лек автомобил.

Първият късметлия от данъчната лотария ще бъде изтеглен на 20 декември 2015 г. в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ, между 9.00 ч. и 10.00 ч. 

В Лотария с касови бележки на НАП се участва с всяка касова бележка за покупка на стока или услуга, направена след 16 ноември 2015 г. Механизмът на лотарията предвижда еднократно създаване на профил в този сайт, като касови бележки, без ограничения, се въвеждат на вече регистриран потребител. За да се регистрира касов бон, трябва да се попълнят три елемента: дата, час и стойност на покупката. Колкото повече фискални бона има в профила на участника, толкова по-голям е шансът за награда.

От НАП обръщат внимание, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, ще бъдат щателно проверени, обещават също от НАП.

Лотария с касови бележки е инициатива на НАП, която има за цел да насърчи гражданите да изискват касови бележки при покупките си. По този начин те едновременно ще гарантират правата си при евентуална рекламация на стока, която не отговаря на очакванията им и в същото време, ще стимулират търговците да платят дължимите си данъци и осигурителни вноски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.01 2016 в 14:42

КАК МОГА ДА АНУЛИРАМ ГРЕШНА КАСОВА БЕЛЕЖКА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ,ЧЕ ВЕЧЕ СЪМ Я РЕГИСТРИРАЛА?

29.01 2016 в 10:51

Ако се сгреши касов бон при записването и пускането как може да се премахне?

16.11 2015 в 16:36

Искам да задам само 3 въпроса към НАП:
1. Кой нормален човек ще пази касовите си бележки цяла година?
2. НАП дали са наясно, че в една немалка част от търговските обекти(в това число и някои големи вериги) касовите бележки се печатат с мастило, което след 3 месеца вече не се вижда(за да не можеш да претендираш за гаранция на даден продукт)?
3. След безспорните манипулации на другите подобни игри на НАП с касови бележки, как ще организират ЧЕСТНА томбола?

16.11 2015 в 15:02


Име
Фамилия
ЕГН
10 символа, използвайте само цифри
E-mail
Парола
Въведете поне 6 символа
Повтори паролата
Населено място
-- Моля изберете --
Телефонен номер


Декларирам, че съм запознат с правилата и приемам условията за участие


Организаторът запазва правото си да допълва или променя официалните правила и се задължава да спазва техните разпоредби. Участниците в играта следва сами да проверяват на страницата на кампанията www.kasovbon.bg за промени в настоящите правила.

2.7. В играта не участват касови бележки, издадени в нарушение на действащото данъчно законодателство в страната.

2.9. Органите на Национална агенция за приходите проверяват валидността на всяка касова бележка преди предоставянето на предметна награда на победителя. В случай, че касовата бележка е недействителна или е издадена в нарушение на данъчното законодателство, наградата няма да бъде връчена на избрания печеливш.

2.1. Организаторът има ангажимент да се свърже с победителите чрез съобщение, изпратено на e-mail адреса, посочен във формата за контакти, на следващия ден след жребия. Печелившият трябва да отговори най-късно до 2 дни след получаването на информационния имейл, с потвърждение за желание за получаване на наградата. Победителите се задължават да приложат в имейла и сканирано или фотокопие на касовата бележка, с която са спечелили.

2.3. Всеки, спечелил награда в лотарията, има възможност да я получи лично в телевизионно предаване, излъчвано в национален ефир след изтичането на 7 дневен срок от изтеглянето на печелившия.

Въпроси към леевския финансов министър:

1. Какъв е механизмът на определяне дали даден касов бон е валиден или не? Той публичен ли е и къде е оповестен?

2. Как гражданите могат да разберат дали даден касов бон е фалшив или не? Ами че то ЕКФП и ЕФП се регистрират и дерегистрират всеки работен божи ден бе глъмари! Кво правим с бележката от принтер, снет от учет още догодина януари? Печеля голямата награда и се оказва, че бона ми е недействителен, така ли? Или аз трябва да си пазя телешкото и кашкавала чак до декември догодина, за да докажа, че наистина съм пазарувал?
:)))Значи искате да съберете актуални тел. номера и имейли на хорицата за ваши цели под формата на една невинна томболка?
А може ли да си е.ете п.тката ма.на? А?

16.11 2015 в 14:45

Добавете си http:// в href-а, че така никой не може да отвори сайта :)
този сайт

Хора, сайтът е kasovbon.bg и работи

16.11 2015 в 14:32

Тези от напа не четат ли чужд опит, не се прави "лотария", а се отчита потребление чрез касовите бонове. С един изстрел няколко заека- всеки събира и отчита потребление, защото ако няма потребление е обект на напа. Ако няма продажби от обект на "другаря Иванов" напа трябва да си дигне дупето и да провери обект Х. Издаването на касови бонове може би ще увеличи приходите от ДДС в РБюджет, нали така е на теория, а?

16.11 2015 в 14:01

Брей, чудесно е всичко това. Само дето една касиерка за час може да събере толкова касови бележки, колкото аз за цяла година няма да успея :) Отделно както казаха преди мен мастилото избелява и стават нечетими както и да се съхраняват.

16.11 2015 в 13:58

"Всички търговци, издали печелившите касови бележки, ще бъдат щателно проверени, обещават също от НАП"

Значи ще проверяват тези, които издават бележка, а чалгаджийниците кога ще проверят?Какво се правят на ощипана мома?
А Лукойл кога?

Друг въпрос е, че бележките избледняват....

16.11 2015 в 13:36

бухахахахахаха да се пазят до края на играта, защото ще бъдат щателно проверени :) Добре, само да не забравят, че обикновено изображението от бележката изчезва след първия месец, а да не говорим, ако не е съхранявано на тъмно и т.н