Наказаха учителка от Пазарджик, дърпала уши и обиждала ученици

OFFNews Последна промяна на 13 март 2018 в 08:51 2617 1

Учителка от елитно училище в Пазарджик е наказана с „Предупреждение за уволнение“, след като няколко шестокласници, на които преподавала, подали жалба срещу нея. Децата обвиняват преподавателката си в насилие над тях – физическо и психическо.

Тя е обжалвала дисциплинарната санкция, но Окръжният съд я потвърждава с окончателно решение, съобщава "Дарик".

Наказанието е наложено, защото в различни дни през учебната 2016/2017 година в час по английски преподавателката дърпала ушите на различни ученици и им крещяла поради невъзможност да въдвори ред.

Преди това пък казала на ученичка „Ти нямаш грам акъл в главата!“ и я нарекла безотговорна и безочлива.

Отказала да премести ученик с намалено зрение на първия чин, защото бил „огромен“. Обиждала децата с думи като „говеда“ и ги заплашвала, че ще „изхвърчат от часа“. Бутнала едно от момчетата и то се ударило в стената, на момиче дръпнала силно ръката и му причинило болка. В заповедта е посочено, че госпожата се държала така и в други класове, случвало се да удря, обижда и скубе неведнъж свои възпитаници, също шестокласници.

Самата учителка обяснила, че не крещяла, а надвиквала класа, като сама определила обстановката като неспокойна и ненормална. В обясненията си написала, че използвала израза „Извинете ме, но се държите като говеда“ за ученици, направили нещата нетърпими. Дръпнала ръката на девойка, за да не се увлича от лошия пример на другите, а за друго момиче твърди, че то я обиждало, а майка му се държала безочливо.

Наказанието е оставено в сила, а учителката – осъдена да плати на училището разноските за две инстанции – общо 625 лева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8597

1

petrof

13.03 2018 в 09:12

"...и им крещяла поради невъзможност да въдвори ред...."
Значи "говедата" от т.нар. елитно училище се държат като говеда, а накрая учителката излиза виновна.