Наглостта не е увреждане - нова кампания порицава шофьори (видео)

Николаос Цитиридис 26 февруари 2015 в 12:18 13609 20

Снимка Йоанна Кънчева/OFFNews

"Наглостта не е увреждане" е нова кампания на пътя, която има за цел да порицае наглите шофьори и по-точно тези, които паркират на места за инвалиди, а всъщност не са такива.

Инициативата е по идея на "Център за независим живот", "Асоциация на пострадали при катастрофи" и "AllTimeCams" с подкрепата на СДВР. 

В няколко серии от видео клипове създателите на кампанията ще извадят наяве наглите шофьори, които нарушават закона. 

Със скрити камери в столични молове са заснети десетки шофьори, които от бързане или нехайство, паркират на инвалидни места, без обаче да са наистина нуждаещите се. 

Нарушителите са били санкционирани със син стикер върху колата, на който пише "Наглостта не е увреждане". 

"Срещнахме се с няколко вида нарушители - едните осъзнаха грешката си и се извиниха, другите бяха агресивно настроени, но най-притеснителни за нас бяха тези, които нарушаваха закона пред децата си", споделиха инициаторите на пресконференцията днес, на която представиха първите видео резултати от експеримента. 

За няколко часа в един паркинг на столичен мол са заловени 15 нарушители, като само 1 от тях е бил наистина инвалид с право да паркира там. 

"Нека нарушителите и тези, които ще видя клиповете, не забравят, че да паркираш на подобни места е не само право, а и нужда", казаха инициаторите. 

Видео от експеримента: 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!