Над 760 свободни работни места през септември са обявили трудовите борси

OFFNews 20 октомври 2021 в 12:10 962 0

765 свободни работни места представиха 162 работодатели по време на 21 трудови борси, организирани през септември от териториалните офиси на Агенцията по заетостта в редица градове в страната, съобщиха от АЗ.

Повече от 1100 търсещи работа са проявили интерес към срещите с представителите на бизнеса и са се запознали на място с условията и изискванията за конкретните длъжности. Мероприятията са били проведени при пълно спазване на действащите в периода противоепидемични мерки.

"16 от проведените през месеца събития бяха общи трудови борси, в които се включиха 120 работодатели и 910 търсещи работа лица. Обявени бяха над 600 свободни работни места за учители, инженери, счетоводители, технически сътрудници, кредитни консултанти, деловодители, екскурзоводи, готвачи, сервитьори, шофьори, eлектромонтьори, монтажници, машинни оператори, кранисти, миньори и много други", посочват от АЗ.

5 специализирани младежки трудови борси са привлекли интереса на над 200 търсещи работа млади хора. В срещите са се включили 42 работодатели, които са обявили повече от 160 свободни позиции за готвачи, камериери, охранители, шивачи, ветеринарни специалисти, управители в транспорта, шофьори, машинни оператори, заварчици, кредитни консултанти, инженери, конструктори, химици и др.

На част от събитията са присъствали също представители на местните военни окръжия, които са информирали заинтересованите посетители за предстоящите конкурси за заемане на свободни длъжности в съответните военни формирования.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови