Над 300 души се включиха във Велопоход 'Заедно', за да подкрепят хората с хемофилия

ОFFNews Последна промяна на 24 април 2019 в 13:05 932 0

На 21 април, Българската асоциация по хемофилия за 4-та поредна година организира Велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия, който стартира точно в 11:00 ч. едновременно в 4-те най-големи града у нас – София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора и премина под патронажа на Местните общини и Министерство на Здравеопазването.

Над 300 души караха колело в неделя преди обед в знак на съпричастност към хората с рядкото заболяване от Пилоните на НДК до началото на Южния Парк , като част от кампанията „Движението е промяна!“ и Велопоход „Заедно“ в град София.

Българската асоциация по хемофилия получи подкрепата на Столична Община и Министерство на Здравеопазването.

Асоциацията за поредна година беше подкрепена от редица неправителствени организации, както и на публични личности, които споделяха видеа в социалните мрежи, като част от тазгодишната кампания „Движението е промяна“.

Тази година кампанията премина под надслов „Движението е промяна“, с което Асоциацията призова всеки един от нас да бъде двигател на позитивната промяна. Всяка следваща година те надграждат към споделянето на информация и знание, за да мотивират публичния сектор и здравните институции да бъдат партньори в създаването на по-благоприятна среда с достъп до необходимите лекарства и съвременни методи за лечение на пациентите с хемофилия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови