Над 20 булеварда и ключови улици ще ремонтират в София тази година

OFFNews 04 януари 2023 в 15:54 1856 0

Фандъкова

Снимка Аделина Ангелова/Столична община

Фандъкова провери ремонта на ул. "Кукуш"

Първият етап от основния ремонт на столичната ул. „Кукуш“ завърши и движението е възстановено. Остава полагането на последния износващ слой асфалт, което ще бъде направено при благоприятни метеорологични условия. До дни започва работата и по следващите етапи на обекта. 

Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Улиците „Кукуш“ и „Щросмайер“ са изключително важни за район Илинден, допълни тя. 

През миналата година работихме по 5 ключови булеварда, 12 улици и по трите проекта по Оперативна програма „Региони в растеж“. Сега продължаваме работа по над 20 булеварда и ключови за кварталите улици, част от които в новите силно застроени кв. „Манастирски ливади изток“, „Манастирски ливади запад“, „Витоша ВЕЦ Симеоново“ и „Горна баня“, каза още Фандъкова. 

Стратегическите обекти за 2023 г. са пробивите на бул. „Тодор Каблешков“ и бул. „Филип Кутев“, с които ще завършим връзката между бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“, което ще разтовари изключително много движението в южната част на София. Продължаваме работата по разширенията на бул. „Ломско шосе“ и „Рожен“, както и бул. „Адам Мицкевич“ с моста на „Бакърена фабрика“ - с тях осигуряваме връзките с Околовръстния път, уточни кметът. 

Продължава реконструкцията на трамвайни трасета, като двата нови обекта ще са основните ремонти на участъци от трасетата по бул. „Александър Стамболийски“ и бул. „Княгиня Мария Луиза“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!