На живо: 'Колко струва едно дете на България'

OFFNews 09 ноември 2021 в 13:30 1867 0

Националната мрежа за децата (НМД) отговаря на въпроса "Колко струва едно дете на България". Събитието можете да гледате на живо днес по ТВ 1 или във фейсбук страницата на организацията от 14 ч.

Националната мрежа за децата ще представи анализ на финансовите инвестиции на страната ни, в периода 2017-2020 г., в децата в областите здраве, образование и социална подкрепа.

Водещ на събитието ще е Генка Шикерова. Участие в него ще вземат още и икономисти и експерти от основните политически партии:

В първата част на дискусията Лъчезар Богданов – главен икономист в Института за пазарна икономика, един от създателите на финансовия инструмент за проследяване на инвестициите в деца, ще представи анализа с акцент върху най-важните заключения на доклада:

• какъв е размерът на инвестициите
• каква е тяхната ефективност
• какви средства достигат реално до децата
• малко или много са парите за децата
• кои са слабите места на разпределението и използването на средствата
• какви реформи са нужни в системата

Втората част ще събере за дискусия кандидати за народни представители в 47-ото Народно събрание от основните политически партии с експертиза в областта на икономиката и финансите. До този момент участие са заявили Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“, Румен Гечев от БСП, Георги Ганев от „Демократична България“, Теодора Пенева от „Има такъв народ“, Мария Капон от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Целта на дискусията е да се обсъдят политиките за финансови инвестиции в децата и необходимите мерки от страна на държавата, за да се подобри животът на децата и семействата в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови