На полигона в Симитли показаха как НАТО отбранява летище

OFFNews Последна промяна на 27 октомври 2017 в 14:19 1635 1

Модул за активна охрана и отбрана на летище от състава на Сухопътните войски получи сертификация CREVAL на НАТО по време на двудневно ротно тактико-специално учение, което се проведе на Учебен полигон Симитли, съобщиха от Министерство на отбраната.

В учението под названието „Пирински орел-2017г.” участва личният състав от военно формирование 56 040 от състава на Бригадно командване-Благоевград.

Целта на учението е да се покажат способностите на военнослужещите за работа в многонационална среда и да бъдат покрити стандартите на НАТО за действие в операция за осигуряване на нормалното функциониране на летище и контрол. Бяха изпълнени действия по изпълнение на задачи на контролно-пропускателен пункт, наблюдателен пост на кула и предна оперативна база, както и механизирани и пеши патрули и задачи на група за бързо реагиране.

Действията на военнослужещите по време на учението бяха наблюдавани от комисия, под председателството на полковник Йордан Йорданов от отдел „Подготовка на войските” в командването на Сухопътните войски, и от представители на командването на Сухопътните войски на НАТО в Измир.

Модулът получи оценка „Боеготов”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22092

1

Стефан

27.10 2017 в 20:09

ОТБРАНА на летище в състав рота???:)))
Ако това е караулът, то сигурно може. Докато се разтревожи охранителния батальон. Три минути, айде 10 със заемането.
Че нато не е читава организация е известно, но там верно вече нямай никой с акъла си.
Айде хаирлия да е, па догодина да получат допуск и за отбрана на София, в състав взвод. С подпис от Софийското Ротно Командване:)))