На лов за злато по Viasat Explore

Грег и Крис Кларк от "Австралийски търсачи на злато": На медения ни месец търсихме злато

OFFNews 22 ноември 2018 в 00:07 5063 0

Снимка DCD Rights

Този ноември Viasat Explore ни изпраща "на лов за злато" със специален блок от 24-каратови предавания всяка делнична вечер от 22:00 часа, сред които „Лъскави трошки“, "Риболовна надпревара" и "Каубои в студени води", "Треска за нефрит" и "Царе на строителството с дървен материал". Сред тях най-вманиачени са "Австралийски търсачи на злато", с които ви срещаме тук в специално интервю за Offnews.

Грег и Крис Кларк от "Австралийски търсачи на злато": На медения ни месец търсихме злато

Съпрузите Грег и Крис Кларк са сред обичаните герои в поредицата "Австралийски търсачи на злато". Наричат сами себе си "златните роми". Имат силна връзка, завладяващо чувство за хумор и оптимизъм, които им помагат в трудните моменти. Именно любовта към златото ги събира.

"Винаги съм била търсач. През уикендите обикалях с детектор за метал", споделя Крис, която е израснала край Брисбейн.

Мечтата ѝ била да отиде в северната част на Куинсланд и да се захване сериозно със занаята. Но тази част на Австралия е твърде отдалечена и изолирана и се притеснявала какво би се случило, ако пострада и няма телефонна връзка с никого. "Чудех се дали не мога да открия човек, с когото да тръгна. Пуснах обява в тематично списание, което е много популярно сред търсачите. Получих обаждания от 4 или 5 души. Единият беше Грег. По телефона звучеше като доста щуро. Решихме всички да се срещнем в един мотел и да потеглим", разказва Крис.

"Спомням си го как паркира пред мотела и слезе от колата в къси панталони. "Има хубави крака", помислих си. Веднага се харесахме и така започна всичко", казва дамата от австралийската пустош.

По това време Грег живее в Клонкъри. Тръгва с Крис и цялата група, но е толкова горещо, че не успяват да свършат почти нищо и останалите се отказват. Остават само двамата. Не след дълго стават и семейсвто, а на медения си месец отново се отправят да търсят злато. "И не намерихме нищо", спомня си през смях Грег.

"Трябва да признаем, че търсачите сме малко глупави хора. Харчим хиляди долари за кола, стотици за гориво и още толкова за оборудване, за да открием късче на стойност 50 долара. Трябва да си луд, за да правиш това", добавя Грег.

Преди да стане професионален търсач на злато, Грег е работил в строителството и се е занимавал с тежка земекопна техника. Този опит сега му е особено ценен.

Двойката случайно попада в телевизионното шоу "Австралийски търсачи на злато". Засичат ги хора от екипа и ги снимат няколко пъти и след като виждат как стоят пред камерата, ги канят да участват.

Сега златотърсачеството за тях е начин на живот. Нямат "нормален" дом с тухли и стени, в който да се върнат. От време на време ходят до града - например да отпразнуват годишнината си с вечеря в ресторант. После отново се завръщат в пустошта.

"Не сме затънали в богатство, но сме направили достатъчно. Откакто сме заедно, винаги сме успявали да открием нещо, когато сме имали нужда от пари", казва Грег.

На Крис ѝ харесва свободата, която този начин на живот носи. "Много по-добре от това да ходиш всеки ден на работа с кола, да чакаш в задръстване и на другия ден всичко да се повтаря. Ние сами си диктуваме работното време, ритъма", казва тя.

Въпреки това Грег все още не харесва понеделниците. "Отдавна имам проблем с тях. Изглежда е на ментално ниво, но не го обичам", признава той.

Viasat Explore е нещо повече от това, което очаквате. Любопитен, приключенски настроен и устремен, каналът изследва новото и необичайното, това е, което ни вълнува и зарежда. От последните научни открития до ежедневието на завладяващи герои, които правят нещата по един малко по различен начин. Научете още на https://viasatexplore.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews