На инспекция: три кладенеца изграждат в Брестовица

OFFNews 27 февруари 2021 в 12:29 1778 0

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в пловдивското село Брестовица, за да провери изграждането на дублиращи кладенци за вода. Това стана ясно от негово включване на живо във Фейсбук. Община Брестовица е в бедствено положение, след като беше констатирано наличието на манган в питейната вода.

Изграждат се три дублиращи кладенеца, за да се гарантира подаването на чиста вода до населението. Проектът включва и полагане на 8 км водопровод. Ще се използва специална технология, така че загубите по мрежата да бъдат сведени до нула, обясни областният управител на Пловдив Дани Каназирева и уточни, че се работи внимателно, така че да не се унищожат лозята на хората в района.

Осигурено е финансиране с държавен ресурс през ВиК холдинга, съобщи заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

„Строителите ме увериха, че ще работят с максимално високо темпо, за да може до 1 месец всички дейности да са завършени и хората в селото да са спокойни. Благодарете на кмета, че обяви бедствено положение, за да може всички процедури да се задействат“, каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови