На 12 юли Министерски съвет ще разгледа програмата ни за председателството на ЕС

ОFFNews 28 юни 2017 в 18:40 1651 0

На 12 юли Министерският съвет ще разгледа и приеме първия вариант на програмата на България за председателството на ЕС, заяви министър Лиляна Павлова, цитирана от "Фокус".

Приоритетите на България ще бъдат Западните Балкани, сигурност и миграция, бъдещето на Европа, многогодишната финансова рамка.

„Този първи вариант ще бъде основа за водене на преговори, за обществени дискусии, за дебат в обществото, в Народното събрание в следващите 3 месеца, за да може да бъдат направени обществените консултации, които сме длъжни да направим, за да финализираме приоритетите“, посочи Лиляна Павлова.

„Целта е до края на месец октомври да направим този дебат. Паралелно с това екипите ще работят по анализа на досиетата и техния напредък от Естонското председателство“, коментира тя. „Очакваме в началото на месец декември вече да знаем какъв е конкретният пакет досиета, който приемаме, на какъв етап са. Те ще бъдат допълнени в програмата“, обясни Павлова.

По време на председателството на България ще се проведат 30 срещи на високо ниво, включително една на най-високо, допълни още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков