МЗ проверява сигнала за конфликт на интереси в Съвета по наркотични вещества

OFFNews 20 май 2016 в 14:33 4514 0

Здравният министър Петър Москов е наредил проверка на сигнала за конфликт на интереси относно назначаването на секретаря на Националния съвет по наркотични вещества Светлана Йорданова.

Сигналът беше внесен от няколко граждански организации, сред които Българско либертарианско общество, Промена, Сдружение РеСтарт, "Проект Пеперуда-София", Фондация "Инициатива за здраве".

В сигнала до министерството се казва, че Светлана Йорданова е нещатен сътрудник на зам. председателя на парламентарната група на Патриотичния фронт Борис Ячев. Тя е назначена като секретар на НСНВ и „Главен експерт в отдел „Наркотични вещества“ в дирекция „Лекарствена политика“ през месец юни 2015-та година, а се явява на конкурс за същата работа чак три месеца по-късно.

Попитахме Министерството на здравеопазването дали по сигнала е започнала проверка. Оттам ни отговориха, че по заповед на Москов е създадена комисия за извършване на проверка на твърденията в сигнала.

„След изясняване на твърденията и обследване на всички обстоятелства, министърът на здравеопазването ще се произнесе с решение, за което ще бъдат уведомени подателите на сигнала по надлежния ред и в законоустановените срокове“, допълниха от МЗ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!