МВР заварди "Овча купел" преди протеста довечера

OFFNews 16 септември 2016 в 14:26 5412 0

МВР заварди

Столичната полиция предприе мерки по охрана на ж. к. "Овча купел" преди протеста, който ще се проведе довечера. За целта в района ще бъдат изградени контролно-пропускателни пунктове. 

ВМРО организира тази вечер протест пред общежитията за имигранти. От партията на Красимир Каракачанов настояват всички центрове от подобен тип да бъдат закрити и изнесени извън населените места.

Преди ден в квартала имаше нападения без за момента да е ясно кои са извършителите. 

СДВР предприема мерки с цел недопускане на провокации и нарушения на обществения ред по повод заявена за тази вечер публична проява на територията на софийския квартал „Овча купел“. Полицейското присъствие в района е засилено, съобщиха по-рано днес от МВР.

Шефът на СДВР Младен Маринов коментира пред "Фокус", че мястото на мястото на протеста има предпоставки за възникване на инциденти и напрежение.

„Нашето становище пред Столичната община е, че въобще такива мероприятия не трябва да се провеждат в близост до тези центрове, тъй като има реална възможност да се създаде напрежение, да възникнат нарушения на обществения ред. Взели сме изключително сериозни мерки. Целта е да не се допусне ескалиране на напрежението. Ще има изградени КПП на полицията, ще се проверяват лицата, които отиват на мероприятието“, поясни комисар Младен Маринов. Той каза още, че няма регистрирани случаи на агресия от страна на мигранти. Полицейското присъствие в центровете за настаняване е засилено и постоянно, увери Маринов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!