МВР синдикат осъди мотивите на ГЕРБ за отказа от добавки за всички деца

OFFNews Последна промяна на 15 ноември 2020 в 17:32 2199 0

В писмо до медиите Синдикалната федерация на служителите в МВР остро осъжда предложението на група народни представители да върнат подоходния критерий за детските надбавки с аргумента, че парите са необходими за заплати на полицаите и допълнителното стимулиране на медиците.

От синдиката настояват депутатите, опитали се да противопоставят служителите на МВР на родителите, да се извинят и да напуснат Народното събрание.

От най-големия полицейски синдикат са възмутени от предложението за промени в Закона за бюджета и приемат това като директна провокация към искането за по-голямо увеличение на заплатите на служителите в МВР, заяви председателят Валентин Попов:

„За пореден път сме изключително дълбоко възмутени от поведението на политическата класа в България - крайно нахално, крайно цинично. Мисля, че тези хора, и го написах във Фейсбук, счупиха тъпомера“.

Синдикалният лидер припомни на законодателите, „произвели поредния скандал, че полицаите също са родители, както и че не получават детски надбавки“:

„Наши колеги, за разлика от уважаемите дами и господа народни представители, загиваха и вероятно ще продължат да загиват при изпълнение на служебните си задължения. Ние се опитваме, доколкото е по-силите ни, да се грижим за техните деца“.

От СФСМВР настояват вносителите на предложението да се извинят публично на полицаите и медиците, както и да напуснат парламента:

„Хора, опитали се да проведат подобна маневра, нямат моралното право да представляват българите в НС. Би трябвало наистина да се извинят за глупостта, която допуснаха и да се махнат от там“.

Валентин Попов заяви, че протестите на полицаите ще продължат до удовлетворяване на исканията им, като очаква подкрепа и от медиците.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !