МВР разби нелегална фабрика за цигари в София

Юлиан Христов 14 декември 2013 в 14:49 2413 0

Светлозар Лазаров
Светлозар Лазаров

МВР е разбило нелегална фабрика за производство на цигари, съобщи главният секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров, цитиран от "Фокус".

Акцията е извършена вчера в района на столичния квартал Орландовци.

Светлозар Лазаров разясни механизма на дейността на нелегалната фабрика: доставя се тютюн, нарязва се, обработва се, се дистрибутира се по 2 направления - в опаковки с тютюн и произведени цигари. Схемата функционира чрез доставки в ресторанти и зоомагазини. Цигарите са разпространявани в страната.

По време на акцията са задържани мъж и жена, които са били част от рекламната дейност на фабриката и са популяризирали дейността й в интернет от три години.

"Имали са машина за рязане на тютюн и машина за производство на цигари. На място са открити пластмасови купички с облепени рекламни лепенки на марките цигари, както и цени, като да изглежда все едно продуктите са доставени от Гърция на по-ниска цена. Продължава работата по установяване на това, откъде е доставен тютюнът. Има съмнение, че е български тютюнът, като материалите са предадени до съответната прокуратура", заяви Лазаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови