МВР предупреди да се пазим от кражби по празниците

OFFNews 21 декември 2018 в 21:12 2259 0

МВР предупреди, че кражбите се увеличават по празниците. 

От полицията предупреждават да пазим вещите си в градския транспорт и на обществени места. 

Не е добре да се оставят големи суми и ценности вкъщи, допълват от полицията. 

Оттам съветват още да не споделяме плановете си за празниците с непознати и да внимаваме с телефонните измами. 

„По отношение на телефонните измами, предупреждаваме гражданите да не се доверяват на обаждания на непознати и да не им дават пари и лични вещи“, посъветва заместник-началникът на отдел "Криминална полиция" комисар Димитър Кошов.

От МВР са засилили контрола на местата, където се продават и използват пиротехнчески изделия. „Достъпът на деца до пиротехника трябва да се ограничи, както и внимателно да се чете инструкцията за начина им на употреба“, предупредиха оттам. 

Очаква се засилен трафик на всички изходи на София, затова на всички изходи ще има по два екипа, които ще пускат зелена вълна за всички, които напускат столицата. До всички молове също ще има наши екипи, които ще регулират движението, защото там трафикът е изключително засилен през последните дни“, заяви началникът на отдел „Пътна полиция“, СДВР комисар Тенчо Тенев. Той посочи, че през почивните дни ще има засилено полицейско присъствие и ще се следи за недопускане на водачи, употребили алкохол, наркотични вещества. Ще има контрол и на скоростните режими.

Началникът на отдел „Пътна полиция“ - ГДНП комисар Росен Рапчев съобщи, че по график, утвърден от АПИ от днес започва спиране на движението на товарни автомобили от 16 до 20 часа. Създадена е организация максимален брой служители на Пътна полиция да подпомагат трафика на 21, 26 и 28 декември, 2018 г. и 1 януари 2019 година, увери комисар Росен Рапчев. „Екипи на пътна полиция ще бъдат разположени на изходите на големите градове, както и по основните автотрасета. Те основно ще регулират, но и ще санкционират нарушителите. „В самите почивни дни усилията ще са насочени по линия на контрола за алкохол, наркотични вещества, скорост и управление на МПС от неправоспособни водачи“, допълни той. Рапчев каза още, че при очакваното влошаване на времето, е създадена организация за спиране на движението на товарните автомобили. Предвидено е и спиране на товарните автомобили, дори на места, където няма проблем с движението, за да не навлизат в съседна област, където има затруднение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови