МВР отрече да има нов случай на пътници, влезли без проверка у нас

OFFNews 03 април 2018 в 12:22 2345 2

От МВР отрекоха да има нов случай на пропускане на пътници без гранична проверка на летище София. 

За евентуален нов случай на пътници, влезли без проверка у нас, съобщи във Фейсбук един от пътниците - Георг Тупарев. По думите му става въпрос за полет от Амстердам, кацнал в София на 27 март. Той твърди, че около десет пътници са минали без проверка, тъй като не е имало нито един граничен служител.

Вчера от МВР съобщиха, че проверяват случая, а днес обявиха, че е направен е преглед на записите на автоматизираните работни места на Гранична полиция и охранителните камери на летищния комплекс. Кадрите показват, че полет FB 462, за който сигнализира Тупарев, каца на летище София със 27 минути закъснение.

Проверката на записите показала, че когато първият пътник от полета влиза в салон „Пристигане“, там има служители, извършващи гранични проверки на 4 гишета. Минута по-късно в обработката се включва още 1 граничен полицай.

Всичките 103 пасажери от полета са обработени без изключение, подчертават от МВР.

Миналата седмица стана ясно, че отстраняват 13 граничари от летище София заради случай, при който пътници влязоха в страната без гранична проверка. На 20 март така в България влязоха 42 души, които са пътували с полет от Франция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови