МВР откри 100 самонастанили се бежанци в дом в Овча купел

OFFNews 16 януари 2014 в 13:27 3883 2

Близо 100 души, които са се самонастанили в дома за временно настаняване на чужденци в Овча купел, откриха служители на МВР и Държавната агенция за бежанците (ДАБ).

В проверката на настанените лица в Регистрационно-приемателния център в кв. „Овча купел“ са участвали и служители на „Специализираните полицейски сили“ при СДВР и Дирекция „Миграция“.

Част от тези близо 100 души, били без регистрация в ДАБ, а друга - регистрирани в Агенцията с посочени несъществуващи адреси, които преди това, при подаване на писмени декларации заявявали, че разполагат с финансови средства и могат да наемат жилища за своя сметка.

Проверяващите установили и друго нарушение на правилата - незаконно проникване и самонастаняване в сградата на РПЦ–София, при което нарушителите са използвали пропуските на хора, живеещи в центъра.

Поради липсата на свободни места в РПЦ–София, с решение на ръководството на ДАБ, незаконно самонастанилите се чужденци да бъдат отведени в Центъра за временно настаняване в Харманли, след което ще бъде взето решение относно молбите им за закрила.

МВР ще продължи с регулярните проверки. 

Малко по-рано днес от МВР опровергаха информацията за това, че в дома е имало сбиване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!