МВР обмисля нови стени по границата с Турция

Елица Мартинова 23 декември 2013 в 13:19 2259 0

Светлозар Лазаров
Светлозар Лазаров

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обмисля предложението, освен строящата се в момента 30-километрова стена, на границата с Турция да бъдат поставени и други оградни съоръжения, които да спират бежанския поток към България.

 

Това заяви Лазаров пред БНР, като изтъкна, че въпросът не зависи пряко от него, защото решението е политическо.

„Някак си не ми се струва, че е нормално външна граница на Европейски съюз да я охраняваме с жива сила като в Средновековието. Виждате, че за около 30 км са необходими близо 5 млн. лв. Не искам да влизам в детайли колко струва в момента цялата операция, която се провежда, но това ще бъде една инвестиция в бъдещето, тъй като, като гледам информацията, която постъпва, какви процеси текат в Близкия изток, в Африка, този миграционен натиск няма да намалее“, каза Лазаров.

Той е категоричен, че най-големият успех на МВР за 2013 г. е справянето с бежанския поток. По думите му това е заслуга, с която МВР може да се похвали дори пред най-големите си „недоброжелатели“.

„От доста време ние нямаме дори един влязъл имигрант на наша територия. Продължаваме да отклоняваме и да не допускаме между 120-150 лица, които остават на турска територия“, коментира Светлозар Лазаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови