МВР изпраща жандармерия срещу крадците по селата

OFFNews 06 февруари 2014 в 22:11 3079 2

МВР изпраща жандармерия срещу крадците по селата
МВР изпраща жандармерия срещу крадците по селата

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви днес мерките, които вътрешното ведомство ще предприеме за борба с битовата престъпност.

От понеделник целият състав на жандармерията поема задачи по охрана на малките населени места, заяви Лазаров.

Операцията започва в 8 ч. сутринта. Целият ресурс на жандармерията ще участва. Операцията ще е в пряко взаимодействие с областните структури. Съсредоточили сме се в тези райони, които са с голяма степен на престъпността. Направили сме разчет на средствата. Направили сме разчет и на ресурса по границата, каза директорът на ГД „Национална полиция“ Тодор Гребенаров.

Като най-„горещи“ райони главният секретар на МВР определи областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и София-област, където „има значителни рискове и заплахи откъм битова престъпност“.

Ще бъде завишен лимитът за горива и ще бъде ограничено командироването на служители за охрана на държавната граница. Разпоредено е извеждане на допълнителни сили и средства по отдалечените малки населени места за подобряване на работата за противодействие на кражбите и за осигуряване на реално полицейско присъствие в тези райони, съобщават от МВР.

Патрулите, ангажирани с контрол на пътното движение, ще бъдат разположени на входно-изходните артерии на населените места "с цел освобождаване на ресурс на охранителна полиция за изпълнение на задачи по опазване на обществения ред".

Вътрешното ведомство ще обърне „специално внимание към събирането на информация за площадки или места за нерегламентирана дейност с отпадъци от черни и цветни метали“.

Служителите на реда ще проверяват и заложни къщи и оказиони за откраднати вещи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови