МВР и екип от Белгия и Холандия разбиха канал за трафик на хора у нас (видео)

OFFNews 07 октомври 2016 в 10:39 7150 2

Съвместен екип с участието на полицейски служители от България, Холандия и Белгия удари дейността на организирана престъпна група, извършвала набиране и трафик на жени за сексуална експлоатация

В рамките на проведените екипни действия, под ръководството на прокуратурата в края на септември служители на ГДБОП, заедно с колегите им от партньорските служби, са предприели международна специализирана полицейска операция едновременно на територията на България (в област Сливен, в Стара Загора и Пловдив), Холандия и Белгия.

В хода на полицейските действия, в Амстердам, Холандия е задържан лидерът на организираната престъпна група – Б. К., както и двама от членовете – Н.П. и Л.Л.

В България, в Сливен и в Стара Загора са задържани шестима – В.К., Д.К., Ж.К., В.В, М.П. и В.С.

При проведената в България акция са намерени и иззети парични суми в размер на около 142 хиляди евро, приблизително 48 хиляди лева, английски паунди и долари.

Иззети са и откритите различни количества наркотични вещества – таблетки екстази, марихуана и кокаин; везни и полиетиленови торбички; документи, които имат отношение към престъпната дейност на групата, лаптопи, флаш памети, мобилни телефони и сим карти, луксозни часовници, златни бижута, 300 литра алкохол без акцизен бандерол, 3 луксозни леки автомобила на висока стойност и др.

При претърсвания на територията на Холандия са иззети три автомобила и три скутера, ползвани от членове на организираната престъпна група; 20 000 евро, мобилни телефони, таблети и други носители на информация.

В Белгия разследващите иззели множество документи, свързани с разследваната престъпна група, мобилни телефони и 1700 евро.

Във връзка с документирането на престъпната дейност на групата на територията на трите държави са проведени разпити на много хора в качеството им на свидетели.

В Германия е задържана В.Ш., осигурявала луксозни автомобили на български граждани, съпричастни към трафика на хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12727

2

dhk1313

07.10 2016 в 11:23

Ако ни пратят и прокурори, може да им повдигнем и обвинения, които да издържат в съда... (някой помни ли как с Германия арестувахме спонсорите на Гоце, които се оказаха невинни, а тези в Грмания си излежаха присъдите?)