МВнР: Близките на загиналите и пострадалите от РСМ влизат приоритетно у нас

OFFNews 23 ноември 2021 в 13:02 2205 0

Министерството на външните работи е поискало от български институции да бъде осигурено приоритетно и безпрепятствено влизане в България на близките и роднините на загиналите и пострадалите при катастрофата на магистрала "Струма", както и на македонски журналисти заради хуманния аспект на случая, съобщиха от МВнР.

Външно съдейства и на екип от съдебни медици и на служители от МВР на Северна Македония, които ще пристигнат в страната ни заради инцидента, причинил смъртта на най-малко 45 души.

МВнР оказва в рамките на компетенциите си цялото необходимо съдействие на Република Северна Македония във връзка с катастрофата.

В това увери външния министър Светлан Стоев премиера на РСМ Зоран Заев, външния министър Буяр Османи и здравния министър Венко Филипче. Министър Стоев посрещна по-рано днес правителствената делегация от Република Северна Македония в болница „Пирогов", където заедно посетиха пострадалите при тежкия пътен инцидент.

МВнР и посолството ни в Скопие са в постоянен контакт с македонското външно министерство и с дипломатическото представителство на РСМ в София, уверяват от българското външно министерство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки