Мутафчийски за наградата на заведенията: Чак ми идва аз да се снимам

OFFNews Последна промяна на 18 февруари 2021 в 12:11 10216 0

"Този акт има две страни. Първо, дали това е разрешено от морална и юридическа гледна точка. Второ, аз също нямам никакъв проблем с това. Няма такава снимка, но сами разбирате, че в България 1000 лв... Чудя се как още не е измислена такава снимка, чак ми идва аз да ида да се снимам, за да взема наградата."

Това каза председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски в отговор на въпрос от в. "Марица" за обявената преди дни награда от Cдружeниeтo нa зaвeдeниятa в Бългaрия за снимка на здравния министър и председателя на НОЩ в заведение.

"100 лв. кeш и oщe 900 лв. пoд фoрмaтa нa вaучeри зa зaвeдeния зa първия чoвeк, кoйтo ни изпрaти дoкaзaтeлcтвeн мaтeриaл, чe миниcтърът нa здрaвeoпaзвaнeтo Кocтaдин Aнгeлoв или нaчaлникът нa НOЩ гeнeрaл Мутaфчийcки нaрушaвaт coбcтвeнитe cи зaпoвeди и пoceщaвaт рecтoрaнти или друг тип зaвeдeния", oбявихa oт Cдружeниeтo нa зaвeдeниятa в Бългaрия преди дни по повод "сигнали", че "въпрocнитe хoрa пoceщaвaт зaвeдeния, кoитo cпoрeд тях ca нaй-oпacни зa рaзпрocтрaнeниeтo нa вируca и вeчe чeтвърти мeceц нe рaбoтят".

Ангелов беше категоричен, че такава снимка няма и няма как да има. Той обясни, че за последен път е бил в заведение месец преди да бъде издадена забранителната заповед. Все пак уточни, че "художественото майсторство може да стигне до ненадминати граници".

"За пореден път се изненадвам от оригиналността на въпросната асоциация. Те се опитаха да превърнат това в бутафория. Затова разбирате защо няма да седнем на една маса да говорим. Ние боравим с числа, искаме да запазим живота на гражданите, не търсим противопоставяне. Да, със сигурност заведенията трябва да започнат да работят, но да работят здрави хора", обясни министърът.Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови