Мтел стана кръстник на шест кучета-водачи

OFFNews 25 юни 2014 в 14:00 3149 0

Илияна Захариева, директор Корпоративни комуникации в Мтел, и председателят на Столичен общински съвет Елен Герджиков кръстиха бъдещите кучета-водачи

От днес шест бъдещи кучета-водачи ще носят фамилията Мтел. Четириногите получиха новите си имена по време на официално кръщаване, организирано от телекома и фондация „Очи на четири лапи”.

Мтел и фондацията днес отбелязват 11 години успешна съвместна работа.

Илияна Захариева, директор Корпоративни комуникации в Мтел, и председателят на Столичен общински съвет Елен Герджиков влязоха в ролята на кръстници на умните лабрадори и голдън ретривъри. Те закичиха новите си кръщелници с медальон, а собствениците им получиха грамота.

Лима, Лава, Леда, Чарли, Лейди, Кая и Мишо са кучетата-водачи, получили името Мтел на церемонията. Мишо ще се дипломира като куче-водач през юни, а за останалите тепърва предстои да преминат курс на обучение в училището. След успешно приключен тренировъчен курс кучетата биват предавани на новите си стопани, за да им помагат, срещу символичната сума от 1 лев.

Мисията на фондацията, зад която компанията застава, е рехабилитация и реинтеграция на хора със сетивни увреждания с помощта на служебни кучета. Неправителствената организация обучава кучета-водачи и безвъзмездно ги предоставя на слепи хора, които също минават курс на обучение за работа и живот с куче-водач. 50 e броят на кучетата-водачи, които към момента са безвъзмездно предоставени в помощ на незрящите си стопани.

След края на кръщенето гостите на церемонията имаха възможност да станат свидетели и на демонстрация на полигон за работа с кучета-водачи, която беше направена от незрящи и техните четириноги „очи на четири лапи“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови