МРРБ: До края на седмицата пак ще има достъп до Триград и околните села

Ружа Райчева 21 декември 2021 в 17:59 2017 0

Снимка МРРБ

До края на тази седмица Областното пътно управление – Смолян ще приключи работата по временното укрепване на компрометираното трасе край Триград чрез насипване на камъни, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройство пред OFFNews. 

Десети ден поред няма достъп до Триград и още три околни села - Кестен, Жребово и Водни пад. Инициативен комитет „За спасяване на Триград“ започна протестна подписка, вече подкрепена от над 3000 души. Вчера местните жители обявиха, че готвят протест в сряда сутринта на главния път Кричим-Девин.

В момента достъпът до Триград и околните села е по обходни пътища, а за тяхната поддръжка и ремонт отговаря община Девин.

В района на село Тешел движението в момента се извършва двупосочно в една лента - поради пропадане на подпорна стена с дължина 30 метра. Това наложи да се ограничи временно преминаването на МПС над 3,5 т.

Същевременно от МРРБ съобщават, че на друг участък от трасето също има пропадане, което засяга 120 метра от трасето на пътя. В този участък са насипани камъни и движението в него е възстановено.

С приключване на укрепването ще се възстанови изцяло проходимостта по третокласния републикански път (III-197 Доспат-Борино-Тешел-Грохотно-Девин), включително и на тежкотоварния трафик.

За трайното възстановяване на третокласния път е необходимо изготвяне на технически проект и извършване на укрепване на няколко подпорни стени в няколко участъка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови