Мрачно време и лек дъжд днес

OFFNews 03 декември 2014 в 07:33 4175 0

Днес времето ще се задържи облачно и на много места ще вали дъжд. По-интензивни и на повече места ще са валежите в централните и източни райони на Южна България. В северозападните райони дъждът ще се примесва със сняг, на места там ще се образуват и поледици. Ще духа до умерен, в Източна България временно силен изток-североизточен вятър.

През деня температурите ще се повишат слабо и максималните ще бъдат от 0° в северозападните до 12° в крайните югозападни райони. В София около 7°.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, цитирана от "Фокус".

Атмосферното налягане е много близко до средното за месеца. През дена слабо ще се повиши.

Над Черноморието ще бъде облачно, ветровито и ще вали дъжд. По-значителни количества на валежа ще има по южното крайбрежие. Вятърът ще е умерен и силен от изток. Максималните температури ще са от 8° до 11°.

Вълнението на морето ще е 4-5 бала. Температурата на морската вода е около 8°. В планините ще бъде облачно. Ще има валежи предимно от дъжд, в Родопите и Странджа – значителни по количество. Ще духа умерен и временно силен югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 5°, на 2000 метра – 0-1°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!