Мрачно и хладно време с гръмотевични бури в 6 южни области

OFFNews 29 август 2017 в 06:30 2840 0

Снимка pixabay.com

Студен атмосферен фронт ще доведе хладно време с валежи и ще понижи значително температурите у нас днес. Максималните няма да превишават 25-26 градуса, а в София те ще са около 20, показва прогнозата на Националния метеорологичен институт при БАН.

Денят ще е облачен и мрачен, ще вали главно над Северна България. В следобедните часове дъждове с гръмотевици се очакват на места в южната половина от страната.

В шест области е обявен жълт предупредителен код за потенциално опасно време заради очаквани значителни валежи с гръмотевици около и след обяд. Очаква се там да паднат 25-30 л/кв.м. Областите са: Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян Кърджали и Хасково.

Ще продължи да духа североизточен вятър.

В планините ще бъде облачно, по високите части мъгливо. Ще има валежи, на места с гръмотевици. Ще духа предимно умерен северен, по-късно през деня североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието също ще има значителна облачност и валежи. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 21°-23°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Привечер от северозапад ще започне намаление на облачността, а през следващите дни времето ще е сухо и по-топло. Температурите постепенно ще се повишават и през уикенда максималните отново ще достигнат 30 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!