Можело значи: КАТ-София обслужва клиенти за минути

OFFNews 21 юни 2019 в 12:07 16320 1

След като вицепремиерът Томислав Дончев прати тайни клиенти да инспектират работата на администрацията и след като в КАТ бяха констатирани най-сериозните проблеми, днес работата на службата е неузнаваемо подобрена, алармираха OFFNews шокирани клиенти.

От традиционните опашки няма и следа, всичките гишета работят, а хората не могат да проумеят какво се е случило.

"Дойдох да си оправя акта и станах свидетел на истинско чудо. Минах за по-малко от 3 минути", разказа наш читател.

Той препоръча и рецепта как доброто обслужване да се задържи по-дълго време:

"Трябва да ги проверяват по-често, ако може всеки ден."

Репортер на OFFNews се увери на място, че чудото е възможно като стана свидетел как бракуване на автомобил отне не повече от 90 секунди, а служителите бяха мили и приветливи.

До оня ден същата процедура, собственикът на старото возило, трябваше да си задели половин ден чакане. 

Шест часа висене на опашка в КАТ е най-фрапиращият случай за проблемите при обслужване в държавната администрация, на които се натъкнали изпратените на проверка в няколко структури тайни клиенти, разкри преди ден Здравко Сечков от изпълнителя на наблюдението с тайните клиенти „СМТ България“ ЕООД.

„Имаме констатации за дълго чакане за предоставяне на услуга. В КАТ са най-фрапантните и тежки примери. В случая нашият заявител беше с номер 149 в 11.00 часа“, посочи той. „Най-дългото регистрирано време за получаване на услуга е в столичния КАТ за подмяна на свидетелство за управление на МПС - 6 часа“, заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови