Мотористите се стягат за национален протест

OFFNews 27 януари 2016 в 16:10 4592 6

Национален протест срещу промените в новия Застрахователен кодекс стягат мотористите. Той ще се проведе в средата на април преди откриването на сезон 2016. 

Това решиха на общо събрание клубовете в София, съобщи moto-zone.bg. На срещата присъстваха членове на всички мотоклубове в столицата, както и представители на свободните мотористи в града (фейсбук групата Sofia Riders/Софийски мотористи).

След дълго обсъждане мотористите избраха двама адвокати, които да се заемат пряко със случая, съставяйки декларация с юридически обосновани искания и мотиви. Това са представителят на мотоклубовете Стефан Колев - Брадъра (MC Brothers from Hell), и Александър Бакалов (Sofia Riders).

Протести на мотористите имаше първо във Велико Търново, където те излязоха на улицата без машините си, а на 22 януари рокери блокираха центъра на Варна. Периодичните протести в големите градове ще продължат, категорични са любителите на две колела. Те недоволстват срещу промяната, според която регистрациите на превозните средства да се прекратяват служебно при неплатена навреме застраховка "Гражданска отговорност". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови