МОН закрива интерната в Драгоданово от 15 септември

OFFNews Последна промяна на 13 септември 2017 в 08:18 1898 1

Социално педагогическият интернат (СПИ) в село Драгоданово ще бъде закрит от началото на новата учебна година, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието.

Ангажиментът за това беше поет от МОН в края на май. До края на юни бяха изготвени индивидуалните оценки на 37-те настанени деца.

За три от децата срокът на корекционно-възпитателната мярка е изтекъл, шест са с прекратен престой поради добро поведение, други шест са предложени за реинтегриране в семейна среда, пет ще бъдат настанени в Център за настаняване от семеен тип.

13 деца са пренасочени към социално педагогическия интернат в с. Варненци, а за други две, за които е установено, че през периода са извършили нови противоправни деяния, е направено предложение от местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за промяна на възпитателната мярка „настаняване във Възпитателно училище-интернат (ВУИ)“, което е по-тежка мярка.

Едно от децата е обявено за общодържавно издирване и не може да бъде открито на територията на страната до този момент.

Търси се решение и за последното останало в Драгоданово дете, чиято индивидуална оценка е изключително специфична, тъй като изисква едновременно предоставяне на интегрирани медико-социално и образователни услуги, заедно с корекционно-възпитателни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови