МОН предупреди за медийна манипулация и увери, че подготовката за връщане на учениците върви по план

Мая Младенова 06 ноември 2021 в 17:02 10353 0

Снимка Сергей Антонов

Министерството на образованието и науката (МОН) предупреди, че "интернет сайтът на национален всекидневник се опитва да бойкотира възстановяването на присъственото обучение за учениците от I до IV клас през следващата седмица". 

Преди по-малко от час беше разпространено манипулативното твърдение, че малките ученици няма да се върнат в клас следващата седмица, съобщава министерството.

От МОН отново потвърждават решението учениците от начален етап да се върнат в клоас идната седмица при следните условия:

- Ще учат присъствено всички ученици до IV клас, за които поне половината родители в съответната паралелка са съгласни те да бъдат тествани с щадящи тестове два пъти седмично и в училището има персонал и/или доброволци със "зелен сертификат", които да извършват тестването.

Голяма част от тестовете вече са доставени в базата на БЧК в с. Лозен край София. Днес първите количества заминаха за няколко областни градове. Утре в 10 ч. ще бъдат разпределени тестовете за училищата в столицата, се допълва в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews