Моллов е уволнен заради "създалата се нетърпимост в сектора"

ОFFNews 23 май 2015 в 17:16 4397 2

Снимка БГНЕС

Пламен Моллов.

"Създалата се нетърпимост в сектора" е причината, която министърката на земеделието Десислава Танева изтъкна като причина за вчерашното уволнение на директора на Агенцията по безопасност на храните Пламен Моллов

"Проверка извършихме дотолкова, доколкото установихме получаването и на други сигнали от различни места - от различни организации относно тези практики. Всеки може да докаже правото си в съответния орган, но не може да се работи в условията на секторна нетърпимост", каза още Танева пред bTV.

Министърката изрази благодарност към всички, които са сигнализирали за нерегламентирани практики, посочвайки имена, тъй като това било рядкост.

„Тъжната истина е, че сигналът за корупция не е единствен от фирмата, която се е осмелила да излезе публично на пресконференция. Затова може да се информирате и от многото браншови организации, както и от многото стенограми от заседанията на Комисията по земеделие в Народното събрание”, обясни министърът.

Уволнението на Моллов идва след обвинения за рекет от Агенцията за храните.

Първо обвинения за искане на "такса спокойствие" отправи един от най-големите производители на месо за дюнери "Аладин Фуудс".

Той обяви, че от Агенцията са поискали на собственика на фирмата Аладин Харфан 10 000 лева, а след това и 10 000 евро, за да не затворят цеха му в Съединение след проверка на Агенцията.

Когато Харфан отказал да плати, последвали нови проверки на БАБХ и затваряне на цеха.

От "Аладин" обявиха, че имат и запис на срещата, на която им е поискана "такса спокойствие".

Пламен Моллов категорично отрече тези обвинения и представи информация за извършени в цеха в Съединение проверки, при които са открити редица нарушения.

Моллов дори заяви, че ще сезира прокуратурата за нанесени морални щети от страна на "Аладин Фуудс".

По-рано днес от Асоциацията на млекопроизводителите подкрепиха твърденията на Аладин Харфан за рекет от страна на БАБХ.

Те потвърдиха, че от Агенцията са искали 10 - 20 000 лева, за да не се затваря предприятие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!