Млади лекари протестират срещу произвеждането на Лъчо Мозъка в доцент

OFFNews Последна промяна на 24 март 2015 в 09:07 3529 13

Лъчезар Иванов

"Имаме съмнения в обективността на провеждане на конкурсите в България, защото когато няма ясни правила, които да са валидни за всички младия специалист бива демотивиран и той напуска страната".

Това коментира пред Нова телевизия д-р Емануил Найденов от Гражданска инициатива „Млади лекари за ново здравеопазване".

От организацията изпратиха отворено писмо до премиера и министъра на образованието и науката относно новината, че Лъчезар Иванов от ГЕРБ е станал доцент по медицина.

Наскоро стана ясни, че Иванов е назначен за преподавател във Факултета по медицина на СУ.

Д-р Найденов е направил справка за броя публикации на Иванов и е установил, че депутатът няма нито една публикации с доказана научна стойност. „Аз, като един млад лекар, имам девет публикации, а не съм допускан дори за асистент. А съм се опитвал”, допълни той.

Младият лекар изброи куп изисквания, които има към кандидата за доцент и преподавател и попита дали депутатът от ГРЕБ ги е изпълнил всички.

"Правилата за придобиване на академична длъжност и преди 10 ноември, и сега са едни и същи – роднинска линия, партийна линия и интимна линия. Тези линии трябва да бъдат зачеркнати", коментира още д-р Найденов.

Младият доктор смята, че в България законът е Бойко Борисов.

Лъчезар Иванов беше първият депутат на ГЕРБ, още преди партията на Бойко Борисов да се яви на изборите. Тогава Иванов беше в парламента като депутат от НДСВ, но малко преди края на мандата обяви, че я напуска и се присъединява към новосформираната партия на Борисов.

Гинекологът Иванов беше личен лекар на Борисов още по времето преди той да влезе в политиката е беше един от най-верните му приятели.

Името му постоянно беше забърквано в скандали. Последният беше, че е станал доцент, представяйки чужда публикация за своя. 

В първия кабинет на Бойко Борисов той беше наказан от премиера чрез сваляне от всички ръководни длъжности в парламента, защото се опита да спре журналистически репортаж за негов приятел - митничар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.03 2015 в 17:49

Кънчо,ами това са заеми,и ако незнаеш да ти кажа,човека е известен адвокат в Шумен и областта.Така че кой си ти да му държиш сметка колко заеми си е изтеглил и кой му ги е отпуснал?Ами като искаш толкова много отиди му покривай вноските.Ама и ти си поредното нагло същество което държи сметка на хората че и заеми теглили.

24.03 2015 в 14:52

хаха,верно че така беше-Менгеле.Много повниш, бре Къни-че и с подробностите им се мърсиш. Отрепки, авантажийски дребни,мизерни душици?

24.03 2015 в 12:32

Да бе мило, спомням си. Че на всичкото отгоре "кампанията" беше на една фирма, чийто управител и собственик беше Йозеф Менгеле... Голям срам. Те ти го те, на първа линия с оная ковра от дпс-то:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=707232

А и не е само той! Ето ти още един "герой" ог гейберастите - Ивайло Тошев: "Случват се понякога ситуации, в които човек изпада, когато не внимава" Обяснил той на 13-годишната си дъщеря... Отваряме линка към старото НС и какво четем?
"Ивайло Георгиев Тошев, Избирателен район 30-Шумен
Делови и бизнес интереси:

1. Бил е в управлението на:
Няма

2. Има/л участие в:
- ФК „Волов” Шумен;

3. Декларирал акции/дялове в:
Няма

4. Професионален опит и делови/бизнес интереси в областта на:
Спорт и спортни услуги, неправителствен сектор


...
и накрая

6. Декларирани финансови задължения:
- 12 390лв към Райфайзенбанк България АД;
- 38 540лв Райфайзен Лизинг;
- 160 000лв Уникредит Булбанк АД"Значи егати раутата! Некъв резевенк, без нищо зад гърба си, и хоп кредити за 115 хил евро!? Как стават тия работи?!

24.03 2015 в 12:10

Къни, тоя селски хитрец и интересчия,преди време/не много отдавна/ беше избегал от работа в НС и беше паднал в капана на журналисти, които обещаваха подаръци-скъпи мобилни телефони.И ламтящият за аванта Лучко мозъка изгоре с това, че ги извадиха на показ любителите на скъпи подарени играчки и се изгавриха с тях. Изкефих са на тия момчета тогава за засадата която им спретнаха

24.03 2015 в 11:53

Не на "гърба на човека", а след поредния особено показателен случай. Между другото въпросното говедо, личен лекар на вулвата от Банкя (защото този е със специалност ГИНЕКОЛОГ!) преди години декларира едни огромни суми и оповести, че са възнаграждение за консултации в сферата на сигурността. !?
Така че "sdg", тъп гейберастки червей, не се опитвай да обясняваш действията на младите лекари! Потъвай в блатото и бавно се разлагай. От такива като теб вирее мутрата!

СМРАД!

24.03 2015 в 11:42

Аз гледах тази сутрин интервюто,и се оказа че тези лекари не са доволни от начина на произвеждане на академичните звания,и сега използват повода че Л.Иванов е станал доцент за да изразят своето несъгласие от изискванията и условията в общ план,без значение от човека.Но според мене е цинично на гърба на някой да се правиш инициатива.Ще се сърдят на СУ че са го направили доцент,а не на лицето Л.Иванов!

24.03 2015 в 11:32

На този протест му се вика подзряла се Мара.
Документите за конкурса седяха близо два месеца на сайта на СУ, но никой нищо не каза. Нито протестиращи, нито млади лекари, нито журналисти. Аз писах за това във Фейсбук, но без никаква реакция, което е и очаквано.
За пореден път протестите почват, след като белята е направена.

24.03 2015 в 11:14

Хм. Ще помоля доктора Найденов да покаже каквито публикации на г-на Иванова е намерил. Предполагам, че ще стане повече свях, отколкото с наръчника на барековица от съседната статия.

24.03 2015 в 10:32

Много прос човек. Беше станал за смях във ВМА преди да се захване с политика. Двамата с ЦвЦв бях най близо до ББ. Уникална тройка.

24.03 2015 в 10:12

"Гинекологът Иванов беше личен лекар на Борисов" това изречение казва много за Премиерът-Слънце :) И за жалост не е по-различен от останалите в политиката.