Млади лекари протестират срещу произвеждането на Лъчо Мозъка в доцент

OFFNews 24 март 2015 в 09:07 4342 13

Лъчезар Иванов

"Имаме съмнения в обективността на провеждане на конкурсите в България, защото когато няма ясни правила, които да са валидни за всички младия специалист бива демотивиран и той напуска страната".

Това коментира пред Нова телевизия д-р Емануил Найденов от Гражданска инициатива „Млади лекари за ново здравеопазване".

От организацията изпратиха отворено писмо до премиера и министъра на образованието и науката относно новината, че Лъчезар Иванов от ГЕРБ е станал доцент по медицина.

Наскоро стана ясни, че Иванов е назначен за преподавател във Факултета по медицина на СУ.

Д-р Найденов е направил справка за броя публикации на Иванов и е установил, че депутатът няма нито една публикации с доказана научна стойност. „Аз, като един млад лекар, имам девет публикации, а не съм допускан дори за асистент. А съм се опитвал”, допълни той.

Младият лекар изброи куп изисквания, които има към кандидата за доцент и преподавател и попита дали депутатът от ГРЕБ ги е изпълнил всички.

"Правилата за придобиване на академична длъжност и преди 10 ноември, и сега са едни и същи – роднинска линия, партийна линия и интимна линия. Тези линии трябва да бъдат зачеркнати", коментира още д-р Найденов.

Младият доктор смята, че в България законът е Бойко Борисов.

Лъчезар Иванов беше първият депутат на ГЕРБ, още преди партията на Бойко Борисов да се яви на изборите. Тогава Иванов беше в парламента като депутат от НДСВ, но малко преди края на мандата обяви, че я напуска и се присъединява към новосформираната партия на Борисов.

Гинекологът Иванов беше личен лекар на Борисов още по времето преди той да влезе в политиката е беше един от най-верните му приятели.

Името му постоянно беше забърквано в скандали. Последният беше, че е станал доцент, представяйки чужда публикация за своя. 

В първия кабинет на Бойко Борисов той беше наказан от премиера чрез сваляне от всички ръководни длъжности в парламента, защото се опита да спре журналистически репортаж за негов приятел - митничар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!