Младеж направи забележка за обърнато знаме пред РПУ, последва полицейска проверка и призовка

Рени Петрова 04 декември 2019 в 15:26 19436 4

Снимка Филип Момчилов/Facebook

Млад мъж се оплака от полицейски тормоз в Златоград, след като разкритикувал публично местното РПУ за обърнат наобратно национален флаг пред входа на управлението.

На 30 ноември Филип Момчилов от Златоград забелязва обърнато знаме. Направил снимка и я публикувал във фейсбук група на града. 

Още същия ден Момчилов, който е таксиметров шофьор, бил спрян от полицията. Установено било, че кара без колан и че пожарогасителят му е с изтекъл срок, а в аптечката липсва елемент. По думите на шофьора той е бил спрян повече от един път. Ден по-късно той, със свои приятели, отишъл пред полицията, за да изразят недоволството си от целенасочените според тях проверки. Там младежът се сдобил с призовка за следващия ден.

Свидетел на случилото се разказа пред OFFNews, че главният инспектор Дичо Беширов "се заяждал" с тях, като постоянно ги питал дали те са обърнали знамето.

"Пред районното управление има поставени камери и дежурен, няма как ние да сме го направили. Не сме невидими", заявил свидетелят. Групата твърди, че знамето е било снимано и публикувано, за да може управата да разследва случая и извършителят да понесе своята отговорност. 

Според свидетел полицаите, проверили Филип Момчилов, са дописали в съставения акт липсата на колан без да бъде проверяван за това.

OFFNews се свърза с главния инспектор Дичо Беширов за коментар. Той заяви, че знамето е закачено в двата края и при вятъра и последните дъждове горната част се е откачила. Инспекторът добави, че е благодарил на младежа, който направил снимката, а между проверката и публикуването на снимката няма връзка. Момчил Филипов е спиран през последния месец, като и преди са констатирани нарушения, бе категоричен главният инспектор. Призовка е връчена, защото проверката не е извършена от служител на КАТ и дежурният е нямал право да състави акт, заяви Дичо Беширов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4007

4

От кадя на кадя

06.12 2019 в 13:15

Откачил ми се е дядовия !
Това ми звучи като - не, не сме го били ! Просто беше паднал на земята и колегата се спъна в главата му... Няколко пъти




6506

3

bobacko

05.12 2019 в 10:37

Нема как да се е откачило знамето и така да се е обърнало бе другарю милиционер. На снимката се вижда от самолет, че знамето е закачено наопаки, което мисля че се прави при война.

25665

2

Victimized

04.12 2019 в 19:10

Комплексари в униформи дето стават само да се обгазяват, да хвърлят гранати по деца и да преследват селски бекове в горите с месеци.
Абсолютни некадърници.....
 
X

Да помогнем на украинските деца!